Panouri fotovoltaice – ghidul panourilor fotovoltaice

Preturi panouri fotovoltaice

ehnologia fotovoltaica permite transformarea energiei solare in energie electrica. Datorita procesului dificil de productie, materialelor scumpe necesare, al eficacitatii inca scazute a produselor, dar si a altor factori importanti, aceasta tehnologie este inca destul de scumpa.

Cu toate ca in ultimii ani sistemele fotovoltaice au inceput sa fie din ce in ce mai mult utilizate pe scara larga, vor trebui sa mai treaca cativa ani pana cand panoul fotovoltaic va deveni un produs de consum.

Daca doriti sa va montati un astfel de sistem, trebuie sa va spunem cateva lucruri:

1. noi va recomandam sisteme hibrid, formate din panouri fotovoltaice, centrale eoliene sau chiar centrale hidroelectrice de mici dimensiuni, pentru a obtine un randament cat mai bun.

2. va fi necesar un sistem de backup: reteaua RENEL sau un generator pe baza de combustibil lichid.

3. Investitia va fi mare si sa va amortiza in multi ani (8-12 sau chiar mai multi).

Daca cele de mai sus va convin si in continuare vreti sa aflati cate ceva despre preturile sistemelor fotovoltaice… ei bine, nu va putem spune exact. Pentru ca sunt foarte multi factori care influenteaza pretul: necesarul energetic al locuintei, orientarea casei, pozitia geografica, etc . Ca idee, baietii de la LP Electric au aici un calculator destul de bun care v-ar putea ajuta sa va faceti o idee. Insa, o estimare serioasa si valabila se poate face doar prin evaluarea locuintei in cauza de catre cineva priceput.

Si totusi, ca sa nu va lasam cu ochii in soare, va putem spune, estimativ, ca pretul unei instalatii solare mici-medii incepe de undeva de la 3-4 mii de euro, si poate urca pana la cateva zeci de mii. Dar nu disperati, guvernul subventioneza 90% din aceste cheltuieli.

2 Comentarii la “Preturi panouri fotovoltaice”
  1. SBR

    as dori pretul pt o instalatie fotov pt o familie

  2. MUSAT FLORINEL

    INTERESANT ,ACESTA ESTE VIITORUL PE LINGA AFACEREA IN CONSTRUCTII PE CARE O AM ASTA AR FI UNA DE VIITOR

Cine a scris despre articol
Comenteaza si tu: